04 Μαρτίου, 2006

Σουλτάνα -Άννα




Την Τετάρτη το βράδυ η Τάνια έδωσε την ψυχή της τραγουδώντας. Ο ήχος ήταν ηλεκτρικός με το trance άγγιγμα του Μιχάλη Δ. και λέιζερ που δίναν μια υπερβατική λάμψη στο 50κάτι πρόσωπό της. Έβαλε ξανθιά περούκα και έπαιξε με την εικόνα της σκαρφαλώνοντας στα ντυμένα χαβανεζάκια γκαρσόνια-πιτσιρικάδες τραγουδώντας αδέξια αλά Fame Story. Μετά είπε Άννινο και Σιδηρόπουλο με ένα ερμηνευτικό βάθος καθόλου δήθεν και τόσο προσωπικό σαν να τραγούδαγε τελευταία φορά. Χαμογελούσε πλατιά στο τέλος κάθε τραγουδιού και όταν με ουίσκι και τσιγάρο στο χέρι η φωνή της άγγιξε τον ΄Κυρ-Νίκο' και το ¨Μαμά Γερνάω' δακρύσαμε μαζί για όσα κρατάνε όσο ένα τραγούδι αλλά πάντα υπάρχουν ανομολόγητα μέσα μας.

Ένα βράδυ πριν, η σχεδόν συνομήλική της Άννα 49, εμφανίστηκε στο γυαλί σκαρφαλώνοντας ανάμεσα στους φαν που με τα κινητά σε στύση την περίμεναν αφιονισμένοι στο Club 22. To vinyl outfit την στρίμωξε λίγο καθώς προσπάθησε να ανέβει στο τραπέζι να χαιρετήσει το πλήθος. Με την έναρξη της εμμηνόπαυσης έχουμε την πρώτη σημαντική πτώση στην οστική μάζα, αλλά όχι αυτή θα μας κάνει Euro περήφανους σε δυό μήνες (όταν θα μας τα έχουν πρώτα κάνει καρβέλια) και πρέπει να πετάει σαν την 23χρονη Number 1. Στα ελάχιστα λεπτά που άντεξα το αμετροεπές hommage στην 'απόλυτη σταρ' είδα μέχρι και την καρέκλα στην καφετέρια που έκανε τις κοπάνες όταν ήταν μαθήτρια στην Κύπρο (μάλλον καφενείο λέγονταν τότε αλλά προέχει ο εθνικός στόχος). Όταν την είχα δει να τραγουδά ζωντανά με το νεοϋορκέζικο μπαλέτο σε S&M προσομείωση και τα πανέρια με τα γαρύφαλλα να της φτάνουν μέχρι το λαιμό, όλοι σχολίαζαν με θαυμασμό για τη γυμνασμένη της πλάτη και την αντοχή της μέχρι τις 5μιση το ξημέρωμα.

Το Charlie Chaplin από το Auto Stop απέχει 2 χρόνια, αλλά η Τάνια τελικά γύρισε τα χρόνια για την πάρτη της. Η Άννα τα κυνηγάει ακόμα με το τουφέκι (που πότε λέγεται διεθνής καριέρα και πρόσφατα Eurovision). Και αλήθεια, τι σύστημα αξιών είναι αυτό που για μια καθαρά αισθητική απόλαυση, όπως είναι η μουσική, τα μέτρα της επιτυχίας τα θέτουν το 'πόσο καλά διατηρείσαι'?


2 σχόλια:

lemon είπε...

Πές τα φίλε μου, πέστα! (και τα λές και ωραία...!)

MoSeS είπε...

Thanks guys!!! :-)))
Lemon είσαι το αγαπημένο μου φρούτο (μαζί με τις πιπεριές ως λαχανικό βλ. παραπάνω post)